Om Florø

Om Florø

Velkommen til Florø, Norges vestligste by.

Florø er i dag et moderne bysamfunn og folket er stolt av byen sin. Knapt noen er så patriotiske som Florøværinger. Det måtte i så fall være bergensere. Dette er i grunnen ikke rart, i og med at byen ligger litt for seg selv helt ute ved havgapet og innbyggerne har i alle år jobbet hardt innenfor fiske og industri. Innimellom når de ikke jobber, har florøværingen rettet ryggen og sett seg litt rundt og stort sett konstatert fornøyd at her ute, vest i havet her har vi det meste.

Her er det hav og fjell, bre og skog. Det er rett og slett et hyggelig sted å leve.

I Florø kan man fiske i ferskvann eller reise langt til havs etter stortorsken. Om du skulle trenge å være helt alene, skal det godt gjøres å ikke finne en fredet plett høyt der oppe i de langstrakte fjellområdene mot Ålfotbreen.

Det kan ellers nevnes at selve byen heter Florø og ble grunnlagt i 1860. Kommunen heter Kinn.

Sentrum av Florø er nå i ferd med å reise seg som en liten arkitektonisk perle. Den store byggeboomen på 60 og 70 tallet kom egentlig aldri skikkelig hit ut. Derfor er det få av de store betongklossene fra den tiden i sentrum av byen.

I 2002-2003 har den sentrale sentrumsgaten, strandgaten, blitt pusset opp skikkelig. Dette kombinert med anleggelsen av en ypperlig småbåthavn midt i sentrum, har gjort Florø til et meget velegnet sted, også for turister som kommer med båt langs kysten. Kort sagt kan man som turist se fram til et behagelig og rolig opphold i vakre og fredelige omgivelser.

I sentrum finner man et levende og originalt småbymiljø, med koselige handlegater og et godt utvalg av butikker og kjøpesentre. Tilslutt kan det nevnes at Florø to ganger har blitt kåret til Norges triveligste by. I 1998 fikk den i tillegg tildelt prisen ”Miljøbyen” av miljøvernministeren, for den innsatsen som er gjort med omsyn til miljøvern.

Velkommen hit. Vi håper du vil trives her du og.