Aktiviteter

Aktiviteter

Siden Florø strekker seg fra kysten og helt inn til isbreen, vil de fleste kunne finne aktiviteter tilpasset sine behov her.

NATUREN

Naturen kan by på brusende, ville elver, høye fjelltopper og rolige vann med fisk i. Innen en relativt kort avstand (to-tre mil) har du det meste lett tilgjengelig. Med stikkord som stille, rolig og sentrumsnært ligger Florø Rorbu ideelt plassert, enten du ønsker å slappe av, fiske, handle, dra på båttur eller oppsøke ulike aktiviteter og attraksjoner i nærområdet.

Like ved ligger båthavnen Furuholmen som er et offentlig friområde. På Campingplassen like ved, er det gode muligheter for bading, soling og det er en fin liten badeplass (prata) som er meget velegnet for små barn. På kvelden kan slappe av og grille her hos oss.

Sørstrand Folkepark er en badeplass/grillområde ca. 2 kilometer fra oss.

HVA GJØR MAN?

På turen til sentrum (kun 500 meter fra Florø Rorbu), finner du den første attraksjonen, nemlig badelandet Havhesten. Flott for både små og store. Videre fra Havhesten innover Firdavegen til sentrum av Florø. Se flyfoto over fra sentrum fra øst og nord.

For dem som vil se mer enn selve byen, anbefales en tur ut i øyene vest for Florø. Det går daglig båter ut dit og flere av øyene har egne hjemmesider der du kan finne mer informasjon. Ta f.eks. en kikk på www.svanoy.com. Her finner du både en hjortefarm og et ekte herregods der både Olav den Hellige og Eirik Blodøks har vært innom. Hans Nielsen Hauge har faktisk drevet saltkokeri på samme herregård. Idyll på Fanøy i Batalden Bataldenområdet m. Fanøya er en perle langs kysten. Les mer på området sine egne nettsider: batalden.gs.sf.no .

BÅTLIV

Vil du ut i øyene kan du gjerne leie båt. For mer info om dette se denne linken på atloy.no 

KULTURBYEN FLORØ

Er du interessert i kultur kan det særlig anbefales å ta turen til Florø den tredje helgen i juni. Da kan du få oppleve det berømte Kinnaspelet på den vakre sagaøya Kinn hvert år. Kinnaspelet er et utendørs teaterstykke som er viden kjent og stykket omhandler St. Sunniva legenden og innføringen av reformasjonen.

Er du interessert i musikk, kan du samme helg bli med på den årlige rockefestival I regi av rockeklubben.no . Her er det fest og moro fra tidlig kveld til de sene nattetimer.

Før du går på fest kan du på fredagen spise deg mett på deilig sild under det årlige Sildabordet, helt gratis.

Om du vil ha en rolig dag på museum, så ta en tur på Kystmuseet i Florø.  Dette er en utstilling av gammel kystkultur med bl.a. en av de eldste trebåter i Norge.

Vil du tilbake til Steinalderen, kan vi anbefale en tur til Ausevikfeltet. Et av Norges største helleristningsfelt.

For mer info om aktiviteter og attraksjoner i Florø, klikk deg inn til det lokale turistkontoret sine sider på fjordkysten.no